Countdown to the event

days
hours
mins
secs

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο King George η Συνέντευξη Τύπου του Athens Equestrian Festival και Τελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου Εθνών Longines FEI Jumping Nationa Cup 2, που θα λάβει χώρα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο 25 – 28 Ιουλίου.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη διοργάνωση υπερπήδησης εμποδίων πέντε αστέρων, CSIO5*-W, που έχει αναλάβει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, και περιλαμβάνει τον σπουδαιότερο Τελικό αγώνα Κυπέλλου Εθνών μέσα στο 2019 για την Europe Division 2, το LONGINES FEI Jumping Nations Cup Division 2 Final. Ο αγώνας αυτός διεξάγεται στο πλαίσιο του Athens Equestrian Festival, ενώ ακόμη θα διεξαθχούν παράλληλα δύο διεθνείς αγώνες, το Nuxe CSI2* και το PremiuMares CSIYH1*.

O νέος Υφυπουργός Αθλητισμού απεύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην διοργάνωση. Χαιρετισμό απεύθυνε ακόμη το μέλος της ΔΟΕ και Πρόεδρος της ΕΟΕ, κ. Σπύρος Καπράλος.

Εκ μέρους της ΕΟΙ και της Οργανωτικής Επιτροπής ο Πρόεδρος κος Ισίδωρος Κούβελος αναφέρθηκε στα οφέλη μίας τόσο μεγάλης ιππικής διοργάνωσης «Με τη διοργάνωση αυτή, η Ελλάδα επανέρχεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας ιππασίας και το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο αναδεικνύεται και πάλι σε κορυφαίο προορισμό για διεθνείς διοργανώσεις του υψηλότερου επιπέδου, με πλήθος συνέργειες και παράπλευρα οφέλη για τον αθλητισμό, τον τουρισμό και την οικονομία. Πολλαπλές είναι και οι υπεραξίες που δημιουργούνται από τη φιλοξενία, διακίνηση και αναψυχή μεγάλου αριθμού φιλάθλων υψηλού εισοδήματος, την προσέλκυση χορηγών και παράλληλων εκδηλώσεων, και από την προβολή της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής, ως πόλο αθλητικού ενδιαφέροντος. Διαρκές μέλημα της Ομοσπονδίας μας αποτελεί η ανάδειξη και αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, της καλύτερης ιππικής εγκατάστασης με μόνιμες εγκαταστάσεις στον κόσμο».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΙ και Διευθυντής των αγώνων, κ. Γιώργος Δημαράς ανέλυσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κορυφαίας διοργάνωσης «Ο αγώνας των πέντε αστέρων έχει βασικό χορηγό την Longines που καλύπτει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου τα 417.000 ευρώ χρηματικά έπαθλα του αγώνα των πέντε αστέρων, ενώ ο διεθνής αγώνας 2 αστέρων έχει χρηματικά έπαθλα 42.500 ευρώ και ο διεθνής αγώνας νεολέκτων ίππων 8.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός της διοργάνωσης, δηλαδή έπαθλα και έξοδα, ανέρχεται σε περίπου 1 εκ. Αυτό όμως για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι ως διοργανωτές και πρέπει να τονιστεί είναι ότι όλος ο προϋπολογισμός αυτής της τεράστιας διοργάνωσης καλύπτεται εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά από στοχευμένες χορηγίες για αυτό τον σκοπό και άλλα έσοδα της διοργάνωσης, και συνεπώς δεν επιβαρύνεται ούτε με ένα ευρώ ο τακτικός προϋπολογισμός της Ομοσπονδίας μας και δεν χρησιμοποιείται ούτε ένα ευρώ από την ετήσια κρατική επιχορήγηση για τη διοργάνωση αυτή».

Ακόμη ο κ. Δημαράς μίλησε για το Athens Equestrian Festival 2019 ως διοργάνωση single use plastic free με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη. Για τη δράση αυτή μίλησε αναλυτικότερα και η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος Λασκαρίδη κα Αγγελική Κοσμοπούλου.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, καθώς και πολλών χορηγών, μεγάλων και μικρών: τον Εθνικό Χορηγό του αθλήματος τον Όμιλο Μυτιληναίου και την Protergia, τις εταιρείες Innovis Farma με τα προϊόντα Nuxe, την PremiuMares, την Τράπεζα Eurobank, τις εταιρείες του Ομίλου Αντωνίου Argus Pack και Adori Cafe, την Ολυμπιακή Ζυθοποιία με την μπύρα Mythos, την Duxiana, την Connolly, την Superfast Ferries, την αεροπορική εταιρεία Aegean, την Balaton με τα προϊόντα TRM, τη Διεθνής Αθλητική με τα προϊόντα Kappa, την Hertz, την Sail La Vie, την New Alert, την Αρχιτεκτονοφιλία, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών και τους χορηγούς επικοινωνίας Cosmote TV και Hit 88,9. Ακόμη, οι φορείς Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και ο Δήμος Μαρκοπούλου.

Συνέντευξη Τύπου Ομιλία Προέδου ΕΟΙ Ι. Κούβελου
Συνέντευξη Τύπου Ομιλία ΓΓ ΕΟΙ Γ. Δημαρά

Από το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας

Pin It
We use the "Cookies" technology to facilitate the use of this website.
Ok