Countdown to the event

days
hours
mins
secs

Με παγκόσμιο ενδιαφέρον αναμένεται από 25 έως και 28 Ιουλίου 2019, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο το Athens Equestrian Festival 2019.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη διοργάνωση υπερπήδησης εμποδίων πέντε αστέρων, CSIO5*-W, που έχει αναλάβει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, και περιλαμβάνει τον σπουδαιότερο Τελικό αγώνα Κυπέλλου Εθνών μέσα στο 2019 για την Europe Division 2, το LONGINES FEI Jumping Nations Cup Division 2 Final.

Πέρυσι η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας επανήλθε μετά από πολλά χρόνια στη διοργάνωση διεθνών διοργανώσεων, οργανώνοντας, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας Μαρκοπούλου, το «Athens Equestrian Festival 2018».

Longines FEI Jumping Nations Cup Division 2 Final Greece, CSIΟ5*-W

Η σειρά αγώνων FEI Nations Cup, είναι η σπουδαιότερη σειρά ιππικών αγώνων εμποδίων μεταξύ Εθνικών Ομάδων, που το 2019 γιορτάζει 110 χρόνια ιστορίας ! Η σειρά αγώνων Nations Cup φέρει στο σύνολό της την επωνυμία του χορηγού Longines, οι δε αγώνες της διεξάγονται κατά τόπους σε όλες τις ηπείρους και συμμετέχουν σε αυτούς όλες οι σημαντικές ιππικές δυνάμεις με τις εθνικές τους ομάδες στο υψηλότερο επίπεδο.

O αγώνας CSIO5* που περιλαμβάνει τον Τελικό Αγώνα Υπερπήδησης Εμποδίων Κυπέλλου Εθνών 2019 Division 2, ανήκει στην υψηλότερη κατηγορία διοργανώσεων διεθνώς, αυτή των πέντε αστέρων, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την συμμετοχή κορυφαίων Ευρωπαϊκών ομάδων και αθλητών. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν διεκδικούν το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό Nations Cup της Βαρκελώνης, τον Οκτώβριο, καθώς και τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του «Τόκυο 2020».

Για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Εθνών, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας, η Ευρώπη χωρίζεται σε δύο Divisions, 1 και 2 και στο Division 2 ανήκουν οι χώρες του Group A: Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ισραήλ, Ουκρανία, του Group B: Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρωσία, Λευκορωσία, του Group C: Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Πορτογαλία, Ισπανία και του Group D: Νορβηγία, Δανία, Πολωνία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο.

Στο Ομαδικό Αγώνισμα - Κύπελλο Εθνών θα λάβουν μέρος 8 ομάδες που προκρίθηκαν από τους προκριματικούς αγώνες που προηγήθηκαν. Η Ελλάδα συμμετέχει ως διοργανώτρια χώρα, ενώ θα πάρουν μέρος ακόμη η Πορτογαλία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, ή και Ισπανία. Στους διεθνείς αγώνες θα συμμετέχουν ακόμη αθλητές από το Μπαχρέιν, την Ιαπωνία, την Ιταλία, τη Σουηδία, την Κύπρο, την Ελβετία, τη Σαουδική Αραβία, την Ολλανδία κα.

Το πρόγραμμα του CSIO5*-W, περιλαμβάνει επτά αγωνίσματα με σημαντικότερα το Grand Prix την Παρασκευή 26 στις 6:30μμ, το World Cup Qualifier το Σάββατο 27 στις 7μμ και το ομαδικό αγώνισμα εθνικών ομάδων του Τελικού Κυπέλλου Εθνών - Europe Division 2 team Final – την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 5μμ.

Nuxe Athens CSI2*-W

Ο Διεθνής Αγώνας Υπερπήδησης Εμποδίων CSI2*-W, περιλαμβάνει επτά αγωνίσματα, ύψους από 1.15μ. έως 1.45μ., με σημαντικότερο το Grand Prix την Κυριακή 28 Ιουλίου.

PremiuMares Athens CSIYH1*

Ο Διεθνής Αγώνας Υπερπήδησης Εμποδίων PremiuMares CSIYH1* περιλαμβάνει τρία αγωνίσματα ειδικά για νεόλεκτα άλογα, το μέλλον του αθλήματος, με αυξημένο ενδιαφέρον. Οι αθλητές που συμμετέχουν στο Κύπελλο Εθνών με τα έμπειρα άλογά τους, προετοιμάζουν με τα νέα ανερχόμενα άλογά τους στον αγώνα νεόλεκτων. Ο αγώνας υποστηρίζεται από την εταιρεία PremiuMares, που εξειδικεύεται στην ιπποπαραγωγή, ανεύρεση, ανάδειξη και εκπαίδευση νεόλεκτων αλόγων για αγώνες υψηλού επιπέδου.

Οι αθλητές

Το CSIO5*-W, που περιλαμβάνει τον Τελικό, διεξάγεται για πρώτη φορά στην χώρα μας, με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παγκόσμιων Πρωταθλητών και κορυφαίων ονομάτων της παγκόσμιας ιππικής σκηνής. Το Ολυμπιακό κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο αναμένεται να ζήσει και πάλι, μετά από 15 χρόνια, Ολυμπιακές στιγμές. Στον μεγάλο αγώνα αναμένεται να συμμετέχουν πάνω από 50 ξένοι ιππείς και αμαζόνες με 80 άλογα.

Ξεχωρίζουν οι παρουσίες των:

Luciana Diniz – Πορτογαλία
68η στη Longines Ranking
9η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Rio 2016 (με τον Fit for fun)
17η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 (με τον Lennox)
Συμμετοχή και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 (με τον Mariachi)
4η θέση στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 Γενεύη (με τον Winningmood)
8η θέση στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2013 Γκέτεμποργκ (με τον Lennox)

Rodrigo Giesteira Almeida - Πορτογαλία
98ος στη Longines Ranking
Συμμετοχή στους Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες Tryon 2018
8η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες Βαρκελώνη 2018
7η θέση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ίππων Lanaken 2017

Antonio Matos Almedia - Πορτογαλία
243ος στη Longines Ranking
22ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενηλίκων Γκέτεμποργκ 2017 (με τον Epicor da Gandarinha)

Luis Sabiino Goncalves – Πορτογαλία
124ος στη Longines Ranking
10η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες Βαρκελώνη 2018 (με τον Acheo di San Patrigano)
Συμμετοχή στους Παγκοσμίους Ιππικούς Αγώνες Tryon 2018
Συμμετοχή στους Παγκοσμίους Ιππικούς Αγώνες Tryon 2018

Johan-Sebastian Gulliksen – Νορβηγία
253ος στην Longines Ranking
16ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ίππων Lanaken 2014
16η θέσης το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενηλίκων Samorin (με τον Via vd Karmenhoek Z )

Geir Gulliksen – Νορβηγία
134ος στη Longines Ranking
Συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο 2008
Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενηλίκων Γκέτεμποργκ 2017

Taizo Sugitani – Ιαπωνία
Συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανελλιπώς από το 1996 έως και το 2016
15η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας
10η θέση στους Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες ΗΠΑ 2010

Η Ελληνική Ομάδα

H Ελληνική ομάδα που θα πάρει μέρος στον Τελικό του Κυπέλλου Εθνών της Κυριακής 28.7.2019 στις 5μμ, αποτελείται, εκτός απροόπτου, από τους Αλέξανδρο Φουρλή, Γρηγόρη Βόγλη, Άγγελο Τουλούπη και Νικολίνα Μακαρώνα. Στο AEF 2019 θα αγωνιστούν πολλοί ακόμη Έλληνες αθλητές όπως Πάρις Κουτσογιάννης, Μόνικα Μαρτίνη, Μιλένα Παππά, Άννα Λεβή, Δανάη Μπεσδεμιώτη, Τόλης Χατζηαργύρης, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Λάμπρος Γκουνέλας, Άννι Βατίδη, Χριστίνα Ορφανού, Συμεών Παρασχάκης, Δημήτρης Πασχαλιδης, Σελήνη και Σεμέλη Ποππ, Helen Schut, Παναγιώτης Τσακτίρης, Βαλέρια Ζαχαρίου, Ευθύμης Κρεμιώτης, Αγγέλικα Καρακασίλη, Τάσος Ραίσης κ.α.

Τηλεοπτική Μετάδοση & Live Streaming

Τα σημαντικότερα αγωνίσματα του τετραημέρου, τα οποία θα μεταδοθούν και απευθείας από τον χορηγό επικοινωνίας της διοργάνωσης, την Cosmote TV, είναι το Longines Grand Prix την Παρασκευή, 26/7 στις 18.30 και το Longines Τελικός Κυπέλλου Εθνών την Κυριακή, 28/7 στις 17.00. Και τα δύο θα μεταδοθούν και από την FEI TV, το συνδρομητικό κανάλι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας https://tv.fei.org/ . Τα υπόλοιπα αγωνίσματα του τετραημέρου θα μεταδοθούν σε live streaming από το κανάλι της ΕΟΙ στο youtube https://www.youtube.com/channel/UCicfYAUXwtO9hKNsHNmVTHQ.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Όλοι όσοι επισκεφτούν το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας αυτό το τετραήμερο, θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν από κοντά το υπέροχο και θεαματικό άθλημα της υπερπήδησης εμποδίων, τους ξένους και Έλληνες ιππείς και τα άλογά τους, αλλά και να διασκεδάσουν με τις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο των αγώνων. Θα λειτουργήσει μια ιδιαίτερη παιδική φάρμα με σπάνια ζωάκια, θα υπάρχουν αλογάκια για να κάνουν βόλτες τα παιδιά και «Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης» για τους μικρούς φίλους του αθλήματος.

Είσοδος Ελεύθερη

Η είσοδος στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας είναι ελεύθερη, ενώ η νέα ιστοσελίδα της διοργάνωσης με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον μεγάλο αγώνα, συμμετοχές, αποτελέσματα είναι το www.athenscsi.gr.

Είσοδος Ελεύθερη

Η διοργάνωση του Athens Equestrian Festival υλοποιείται χάρη στην υποστήριξη του Υπουργείου Αθλητισμού, Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τη στήριξη χορηγών, εταιρείες και φορείς, με επικεφαλής τον Εθνικό Χορηγό του αθλήματος Όμιλος Μυτιληναίος – Μ, με την εταιρεία Protergia. Ακόμη, μια ομάδα παλαιών και νέων χορηγών του αθλήματος στηρίζει τη διοργάνωση, όπως η Εταιρεία Innovis Farma με τα προϊόντα Nuxe, η PremiumMares, το Private Banking της Eurobank, ο Όμιλος Αντωνίου με την Argus Park και την Adori café, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία με την μπύρα Mythos, η Duxiana, η εταιρεία Autostop με τα προϊόντα Connolly, η αεροπορική εταιρεία Aegean, η Superfast Ferries, η Balaton με τα προϊόντα TRM, η Hertz, η Sail La Vie, η Εταιρεία Διεθνής Αθλητική με τα προϊόντα Kappa, η τεχνική εταιρεία New Alert, η Αρχιτεκτονοφιλία, η Ελληνική Ετυαιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η Cosmote TV και το ραδιόφωνο HIT 889. Ακόμη, οι φορείς Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και ο Δήμος Μαρκοπούλου.

Single Use Plastic Free Event

H διοργάνωση AEF 2019 είναι «single use plastic free» με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής γίνεται προσπάθεια να μειωθούν τα πλαστικά μιας χρήσης στην εγκατάσταση, να αντικατασταθούν τα πλαστικά είδη με συναφή είδη από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον (σακούλες, ποτήρια, καλαμάκια, συσκευασίες μεταφοράς τροφίμων, μπουκάλια κ.ά). Θα πραγματοποιηθεί ανακύκλωση σε όλα τα ανακυκλούμενα υλικά (πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί, χαρτί) σε όλους τους χώρους του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας Μαρκοπούλου και τα ανακυκλούμενα υλικά θα απομακρύνονται με μέριμνα και υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Διαπίστευση ΜΜΕ

Για την διαπίστευση των ΜΜΕ και την είσοδό τους στην εγκατάσταση και παρακολούθηση του Athens Equestrian Festival 2019 παρακαλούμε πολύ μπείτε στο www.athenscsi.gr (media center – media accreditation) και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα διαπίστευσης. https://form.jotformeu.com/90651421115345

Συνεντεύξεις Τύπου στο ΟΚΙΜ

Δύο Συνεντεύξεις Τύπου θα λάβουν χώρα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας κατά τη διάρκεια του Athens Equestrian Festival 2019. Η πρώτη την Παρασκευή, 26 Ιουλίου (περίπου στις 19.00) με τους νικητές του Longines Grand Prix και η δεύτερη την Κυριακή, 28 Ιουλίου με την νικήτρια ομάδα του Longines FEI Jumping Nations Cup of Greece (περίπου στις 20.30).

Ευχαριστούμε,
Από το Γραφείο Τύπου AEF 2019 και ΕΟΙ
(22990 49631 ή 6944 270485) www.hef.gr / www.athenscsi.gr

Pin It
We use the "Cookies" technology to facilitate the use of this website.
Ok